ro | en
Hues of a dream

Hues of a dream

Autori: arh.int. Ștefania Bobaru Chirleșan, arh.int. Raluca Median, arh. Elena-Codina Dușoiu
Birou de proiectare: VIM Studio
Foto: Raluca Bobaru

Comentariul autorului

Proiectul "Hues of a Dream" reprezintă o transformare completă a unei locuințe la stadiul de roșu, în care am integrat cu subtilitate accente egiptene și elemente de estetică vizuală specifică Orientului Mijlociu. Parterul casei include un open space cu bucătărie, living și dining, precum și un grup sanitar. La etaj se află trei dormitoare, însă beneficiarii au dorit amenajarea dormitorului matrimonial și a băii aferente acestuia.

Bucătăria, dispusă în formă de U, ne-a permis maximizarea spațiilor de depozitare și este complet funcțională. Beneficiază, de asemenea, de iluminare naturală generoasă. Elementele cheie includ plită pe gaz, hotă puternică, cuptor pe gaz, microunde incorporabile, combină frigorifică free-standing cu congelator în compartimentul inferior, mașină de spălat vase de 60cm, mașină de spălat 2 în 1 cu uscător, centrală termică mascată, chiuvetă cu o cuvă adâncă și scurgător. Zona de relaxare este amenajată cu atenție pentru a oferi confort și funcționalitate și include o bibliotecă, un sistem audio și o canapea extensibilă, fără colțar.

Grupul sanitar de la parter este echipat cu un duș cu scurgere în pardoseală, oferind comoditate și funcționalitate.

Dormitorul matrimonial reprezintă o oază de relaxare, un refugiu care a inspirat numele proiectului. Patul cu baldachin oferă un spațiu generos pentru odihnă și relaxare, iar masa de machiaj funcționează și ca noptieră, continuând armonios ansamblul de mobilier. Dressingul este unul încăpător, care asigură organizarea perfectă a garderobei.

Baia de la etaj continuă tema de culoare a dormitorului, unde regăsim accente de albastru marin. Am integrat o cadă de dimensiuni generoase, un lavoar și oglinzi duble, precum și o placare generoasă cu oglindă. Textura de travertin a ceramicii se completează armonios cu nuanța de lavabilă rezistentă la umiditate și albastrul mobilierului.

Aceste detalii adaugă o notă de eleganță și funcționalitate proiectului "Hues of a Dream", creând un spațiu unic și armonios pentru locuitorii casei.