ro | en
Dealul Cetății Loft

Dealul Cetății Loft

Autori: arh. Ion Popusoi, carh. Bogdan Preda, arh. Dragos Hinta, ing. Andrei Parfene
Birou de proiectare: In situ srl

Colaboratori:
Structura: ing. Andrei Moanta, ing. Dragos Zamfiroiu (Solidis srl)
Execuție: Area FG
Foto: Arthur Tintu

Comentariul autorului

Apartamentul de tip Loft, dezvoltat pe ultimile 2 niveluri ale unui imobil de locuințe situat pe Dealul Cetății oferă o vedere panoramică spre peisajul urban.
Spațiile interioare, inundate de lumină, sunt tratate ca o succesiune de alveole interconectate pe orizontală si pe verticală, fară o limită clară între funcțiuni, într-o compoziție fluidă cu linii curate, într-o relație de continuitate.
Această formă de organizare a funcțiunilor de tip "open space" a fost gandită să valorifice eficient locul, iar zonele funcționale ale casei să fie delimitate mai degrabă prin diferenta de gabarit si finisaj decât prin pereți, care vor bloca vederea sau libertatea de mișcare.
Pereții înlocuiți cu partiții ușoare simulează idea unei separari cu limitare minima a spațiului.
Astfel rezultă o schemă spațială variată cu interioare închise și deschise în același timp, unele mici, altele dezvoltate pe înaltime dublă, amplificandu-se reciproc datorită acestor punți vizuale.
Scara, ca element central de legatură pe verticală are o prezență minimală. Conduce către etajul ce conține zona de noapte și mica bibliotecă de la fereastra către vale, conectate printr-o pasarela transparentă.
Peretele parțial vitrat al dormitorului permite o deschidere spre living si apoi mai departe către priveliștea orașului.
Accentele vii de culoare si texturile moi din dormitor contrasteaza cu caracterul industrial al spațiilor de zi.