ro | en
Apartamentul “Pink Accents”

Apartamentul “Pink Accents”

Autori: arh. int. Truță Daniela, arh. int. Pătrașcu Alexandra, ing. Popa Adrian, arh. int. Petroiu Andreea
Birou de proiectare: Next Interior

Colaboratori:
Mobilier la comandă: Movi Design
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

Acest proiect a implicat renovarea și amenajarea unui apartament cu 3 camere situat în zona de nord a Bucureștiului, într-un bloc construit după anii 2000. Cu toate acestea, calitatea finisajelor și a execuției lăsau de dorit. Beneficiarii locuiesc în străinătate și au achiziționat acest apartament ca locuință de vacanță, unde își vor petrece timpul alături de familia numeroasă. Dată fiind starea inițială a apartamentului, acesta a necesitat o renovare complexă, care a inclus înlocuirea finisajelor și refacerea instalațiilor electrice și sanitare.
Având în vedere destinația apartamentului am urmărit să creăm o atmosferă relaxată și jucăușă. Ne-am inspirat din estetica grupului Memphis prin introducerea unor forme geometrice pregnante pentru mobilier însă am ales o paletă cromatică mai dozata, bazată pe culori pastel, cu nuanțe de gri și verde deschis ca fundal, iar elementele roz au fost folosite ca accent. De asemenea, am incorporat elemente rotunjite în design, iar arcada a devenit laitmotivul amenajării, regăsindu-se în mai multe piese de mobilier sau corpuri de iluminat.
Punctul central al amenajării îl reprezintă bucătăria, un spațiu generos în jurul căruia se va aduna întreaga familie. Din acest motiv am propus o masă pentru 4 persoane, dar două locuri de ședere la insulă. Insula nu servește doar ca loc de luat masa sau spațiu de lucru suplimentar pe blat, ci dispune și de depozitare în partea de jos, ascunsă de ușile riflate. Având în vedere că este vorba despre un apartament de vacanță, unde nu este necesar la fel de mult spațiu de depozitare ca într-un apartament utilizat zilnic, am optat să păstrăm zona superioară a bucătăriei mai aerisită, ceea ce ne-a condus la alegerea unei texturi interesante pentru contrablat. Astfel, am optat pentru plăci de terrazzo, care oferă caracterul distinct al bucătăriei.
Dormitoarele au fost amenajate astfel încât să obținem cât mai multe locuri de dormit, în ciuda compartimentarii defectuoase existente asupra căreia nu am putut interveni.
Echipa noastră s-a ocupat de întreg procesul, inclusiv gestionarea renovării și coordonarea tuturor echipelor implicate. În concluzie, prin renovarea completă a acestui apartament cu 3 camere, am obținut o locuință de vacanță pentru întreaga familie, cu o atmosferă relaxantă și plină de personalitate.