ro | en
BUBBLE / SFV A16

BUBBLE / SFV A16

Autori: arh. George-Alexandru Dumitrescu, arh. Iulian Bădărău, arh. Bogdan Lazăr, arh. Dragoș Lazăr
Birou de proiectare: STUDIOMASURA

Colaboratori:
Constructor: Urban Spaces
Finisaje: IRColours, Vladila, Zoiss
Mobilier custom: SlenderTree
Echipamente electrice si de bucatarie : Jung/Unilux, Miele
Mobilier si lumini: BoConcept, Roche&Bobois, Kare, Gubi, Buster&Punch
Foto: Vlad Pătru
Foto: Vlad Pătru

Comentariul autorului

Situat intr-un nou imobil de locuinte colective, dintr-o zona centrala istorica a orasului, in care straturile de tesut urban specifice etapelor de dezvoltare se suprapun si intrepatrund vizibil, apartamentul preia din caracteristicile locului si formeaza impreuna cu emotiile si amintirile beneficiarilor un colaj de stiluri, texturi si atmosfere.

Zona de zi preia cel mai mult din caracterul sitului, prin proiectarea pe un fundal negru de cortină, a diferite finisaje si materiale precum metal vopsit, inox, alamă, beton aparent, tablă expandată sau debitată, piele, mesh textil, parchet herringbone etc., cu trimitere la diferite etape de evolutie ale sitului dar si la stilul industrial dorit initial de beneficiari, care ajunge sa fie disimulat si diluat pe parcursul proiectului.
Bucătăria se separă de zona de living printr-o insula care preia la partea inferioara motivul geometric decorativ folosit in tratarea anumitor fatade ale imobilului, vizibil pe toata lungimea terasei apartamentului. Pasiunea pentru cafea, gatit si cocktail-uri a beneficiarilor genereaza un coffee-corner, un bar integrat in biblioteca si o bucatarie generos dimensionata si echipata cu echipamente profesionale.
Circuitele electrice devin si el vizibile inca din tabloul electric, supradimensionat, pentru a face loc retelei smart-home, ce ofera libertatea unor diverse scenarii ce controleaza componente de iluminat, jaluzele/draperii, sunet si temperatura.

Zona de noapte este formata din birou si dormitor matrimonial, in care vibe-ul urban lasa loc unor teme diferite: biroul pe post de work-from-home office are o tema relaxata, referinta la atmosfera din vacanta petrecuta in Hawaii, iar dormitorul capătă un vibe easy-glam, fiind zona predominant feminina a locuintei, pastrand in acelasi timp tema tropicala a biroului si finsajul de beton, ca referinta industriala din zona de zi.