ro | en
Un apartament de vacanță în București

Un apartament de vacanță în București

Autori: arh. Mihail Neagu
Birou de proiectare: INEDIT.WORKS S.R.L.

Colaboratori:
Constructor: Maysof Development
Placări ceramice: Concept HUB
Corpuri de iluminat: Top Lighting (Bogdan Șerban)
Obiecte sanitare: Admina Prodcom
Mobilier customizat: Domus Art Design
Foto: Sabin Prodan (Tryingtodoart)

Comentariul autorului

împreună delimitează spațiul de luat masa de restul încăperii, fără a le separa fizic. Sofaua se profilează gentil pe un fundal în nuanțe delicate de albastru. Fotoliul din lemn masiv, cu forme rotunde, organice, ca element distinctiv al camerei de zi, conferă încăperii aerul unei vacanțe la malul mării, departe de sumbrul peisaj urban. Riflajul cu inserții luminoase asigură o tranziție armonioasă între zona de zi și celelalte camere ale apartamentului. Biblioteca împarte spațiul și șterge limitele clare ale încăperii, generând un spațiu labirintic, prin alternarea de transparență și opac.

Bucătăria. O după-amiază de toamnă târzie la malul oceanului
Bucătăria oferă atmosfera unui bar la malul mării, sub cerul liber. Ușile corpurilor suprapozabile, acoperite cu oglindă, creează iluzia unui cer infinit deasupra bucătăriei. Corpurile de iluminat completează “cerul” printr-un joc delicat de lumini. Zona de gătit (cuptorul și plita) este așezată într-o poziție monumentală, în cap de perspectivă, poziție accentuată și de elementele liniare de pe tavan. Lipsa corpurilor suprapozabile și accentele date de benzile LED plasate de o parte si de alta a piesei centrale contribuie de asemenea la monumentalitatea aceste zone cheie, ce devine o reinventare modernă a vatrei casei.

Toaleta de oaspeți. Majordomul neașteptat
La intrare, oaspetele este întâmpinat de un element surprinzător, care se profilează armonios pe fundalul ceramicii cu aspect de piatră. Ceramica aleasă pentru această baie îi conferă aspectul unei peșteri, unde obiectele sanitare apar ca niște vechi statui ascunse. Spațiul restrâns al încăperii este spart de jocul oglinzilor perimetrale.

Dormitorul matrimonial. Coliba de pe țărmul oceanului.

Dormitorul matrimonial este un spațiu cu o geometrie ambiguă, repetând jocul de transparențe și reflexii din living. Nuanțele fine de roz și albastru aduc un aer blând de confort, siguranță și liniște. Patul, ca element central, este învăluit într-o atmosferă magică, de vis, prin intermediul oglinzilor, suprapunerii de elemente liniare și a luminilor aurii ce par să continue la nesfârșit.
Baia oferă o atmosferă romantică prin tonuri de roz și vișiniu, iar simplitatea și eleganța obiectelor sanitare temperează duritatea pardoselii cu aspect de beton.

Dormitoarele puștilor. Muzeul științei înțeleasă prin joacă.
Dormitoarele copiilor se evidențiază prin elemente științifico-fantastice, culori îndrăznețe și forme care invită la joacă. Alăturările de oranj-gri antracit și albastru-alb generează o atmosferă energică, care este completată de cele două modele de fototapet ce adaugă la dinamismul încăperilor. Piesele de mobilier custom, cu inserții de oglinzi conferă o adâncime aparte, dincolo de percepția imediată.
Baia copiilor continuă alăturarea de culori contrastante. Dușul și cada apar ca două elemente monolit de culoare galbenă, ce ies în evidență față de tonurile neutre din restul încăperii.