ro | en
AAA

AAA

Autori: arh. Stefan Pavaluta
Birou de proiectare: SC VINKLU XYZ SRL

Colaboratori:
Mobilier: LifeMob, Divanissimi, Bogdan Roman
Constructor: Dan Chiorean&Co
Foto: Stefan Pavaluta

Comentariul autorului

Intr-o zona nou dezvoltata a cartierului Andrei Muresanu din Cluj, se dezvolta premisa unui proiect de conversie a doua unitati de locuit, amplasate pe coltul imobilului, intr-un singur apartament.
Tema are in vedere zonificarea in spatii de noapte si zi, cu spatiul de locuit al copilului cat mai ferit de zgomot si activitati. De asemeni, sunt puse in balanta echilibrul intre suprafetele rezultate si functiunile atribuite.Astfel, zona de zi ramane in prima unitate, cu o orientare predominanta Sud si Vest si contine bucataria, diningul si livingul. Spatiile de noapte si necesitatile (dormitoare, dressing, baie, birou, vanity space) raman in unitatea 2.
Spatiul cel mai important consider ca ramane holul de intrare, prin care se articuleaza toata locuinta. Am limitat atat desfacerile, cat si constructia de compartimentari noi , printr o nuantare a mobilierului folosit drept generator de spatii si articularea sa cu peretii noi. In acest fel sunt generate zone de tranzitie, compartimentari functionale sau spatii care conecteaza alte spatii, in loc de holuri lungi, ritmate de usi.
Folosirea pieselor de mobilier fixe drept compartimentari accentueaza destinatiile spatiilor pentru care sunt propuse, generand o dinamica interioara in dialog cu traseul interior al apartamentului.Cromatica unitara se regaseste in toate zonele apartamentului si creaza o conexiune vizuala si mentala.