ro | en
Salsa

Salsa

Autori: arh. int. Ana-Maria Vasile, arh. int. Alexandra Stamate, designer Elisa Taserb
Birou de proiectare: Jooca Studio

Colaboratori:
Constructor: Top Design Construct
Tamplarie: Panprod
Placi ceramice: Fragma, Diseno, SSAB
Mobilier custom: Zen Mob Design
Mobilier custom: Slender Tree
Panouri sticla: AG Mirror
Perdele si draperii: Igloo Design
Plante: Plantropic
Foto: Katya Zolotukhina

Comentariul autorului

Apartamentul se află într-un imobil din anii 2000. Au fost schimbate toate finisajele și s-a lucrat la instalațiile electrică și sanitară în urma proiectului de design.

Apartamentul are o suprafață de 135mp și este format dintr-un openspace ce conține living-ul și diningul, un dormitor, un birou, bucătăria, două băi și holuri. O particularitate a acestui spațiu este simetria lui în plan, caracteristică ce a încântat-o pe beneficiară și care a cântărit mult în decizia de cumpărare.

Livingul este centrul casei, dining-ul și dormitorul sunt în oglindă, ca și bucătăria și camera birou.

Simetria a fost preluată și de noi în conceptul de amenajare și majoritatea compozițiilor parietale sunt simetrice: zona de șemineu, peretele capăt de perspectivă de la dining, peretele cu patul din dormitor, compoziția din spatele biroului.

Axa mediană a apartamentului oferă o perspectiva foarte frumoasă către living, imediat ce intri în casă. Am profitat de acest lucru și am creat o arcadă care decupează și evidențiază zona principală din living.

Pentru a o echilibra și a pune în valoare și capătul de perspectivă dinspre dining, a apărut și o a două arcadă, sub formă unei nișe de 30cm adâncime, decorate cu un tapet cu motive vegetale (de la Rebel Walls).

Același motiv apare și pe peretele principal de la dormitor, și la oglinzile de pe hol și din baia cu cadă, ambele realizate pe comandă.

Beneficiara și-a dorit o casă în care să se simtă ca în vacanță, într-un stil predominant boho, parfumat cu eleganta aerisită a transitional-ului american, cu elemente discrete de alamă, o aglomerare curatoriata de piese de decor și câteva elemente cheie care să o ducă cu gândul la însorita Spanie.

Brief-ul a fost foarte clar, iar asta ajutat. Provocarea a fost să curatoriem toate elementele din zone stilistice ușor diferite și să creăm un nou stil personalizat, în care totul să creeze o poveste unitară.

Primele alese au fost finisajele: parchetul triplu stratificat în nuanță roșcată, plăcile ceramice decorative de tip azulejos, microcimetul de la băi și tâmplăria interioară și exterioară din lemn masiv. Un finisaj cu poveste este placarea de pe șemineu: s-a folosit cărămidă recuperată din Transilvania, ce a fost tăiată pe jumătate și apoi vopsită.

Mobilierul este gândit din materiale cât mai naturale. Masa de dining și mobilierul din băi sunt realizate din lemn masiv, covoarele sunt din țesătură de lână și/sau bumbac, fotoliile și tăblia de la pat sunt din ratan, lămpile din metal și sticlă. Iar în jur foarte multe plante (de la Plantropic).

Camera birou este folosită și ca sala de dans, pentru că beneficiara dansează salsa semi-profesionist. De aici întregul perete placat cu oglindă din această cameră.