ro | en
Penthouse NT

Penthouse NT

Autori: Arh. Int. Catalina Iliescu, Arh. Urb. Mihaela Tampiza, Arh. Mihaela Solon
Birou de proiectare: MiSo Architects

Colaboratori:
Mobilier pe comandă: Movi Design Studio
Dan Harmob
Foto: Sabin Prodan
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

Acest proiect a pornit ca un desen pe o coală albă.

Proprietarii, un cuplu tânăr pasionat de artă și design, ne-au oferit libertatea de a face orice modificări acolo unde am simțit nevoia, deși spațiul era deja finisat la alb.

Astfel, elementul cheie de la care a început conceptul nostru a fost scara, punctul central al casei. La realizarea ei am colaborat cu 3 echipe de specialiști care ne-au materializat ideile în ceea ce se vede a fi un element arhitectural cu adevărat special.

Cei 130 mp ai apartamentului includ spații esențiale de locuit, nimic în plus, nimic în minus pentru acest cuplu tânăr.

Parterul cuprinde cu living generos, dining și bucătărie deschisă, complet utilată pentru a satisface pasiunea pentru gătit dusă la nivel de artă a proprietarei.

Scara ce domină întreg spațiul ne conduce la etaj unde avem spațiile de lucru si dormit: biroul si dressingul într-o parte a culoarului deschis peste parter, și dormitorul matrimonial cu baie în cealaltă parte.

Acesta din urmă s-a dorit a fi ca o cameră de hotel, cu o priveliște impresionantă asupra orașului datorită ferestrelor generoase, dar și cu o atmosferă caldă și confortabilă oferită de mocheta pufoasă, perdelele și draperiile din materiale fine și tonurile de culori pământii.

Griul antracit și negrul ce acoperă mare parte din pereți, uși și mobilierul pe comandă oferă o notă de mister și sobrietate acestui spațiu de locuit.

Scara spectaculoasă devine centrul de atracție al casei, tabloul custom made de dimensiuni impresionante din dining, luminile scenografice amplifică înălțimea generoasă a parterului, iar peretele tranformat în vitraj din dormitorul matrimonial conferă eleganță și un plus de modernitate.

Toate acestea, puse la final în evidență de accesoriile și decorațiunile deosebite, au conturat această locuință și au dus la un rezultat extraordinar.