ro | en
Casa Plevna

Casa Plevna

Autori: arh. Silvia Olteanu, arh. Elena-Roxana Nițescu
Birou de proiectare: Lime Studio

Colaboratori:
Arhitectura de interior și proiectare de mobilier: arh. Miruna Stroe
Executant mobilier: Mobila Brio
Foto: Sabin Prodan
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

Interioarele contemporane ale casei reunesc elemente precum canapele cu tapițerii moi, lemn cald și iluminare difuză, dar includ și accesorii luxoase și mobilier elegant, oferind interiorului un farmec aparte, de inspirație rustică, precum și rafinament.

Interiorul face cinste materialelor naturale, le pune în valoare în finisaje, mobilier și decor.

Podelele din lemn natural, ușile, grinzile decorative, decorurile metalice și corpurile de iluminat domină încăperile Casei Plevna.

Pernele și fotoliile din piele, păturile și covoarele din lână împreună cu șemineul conferă acestei case moderne o imagine călduroasă și primitoare, inspirată de atmosfera cabanelor de munte, o pasiune a beneficiarului.

Oglinzile mari cu rame metalice folosite în hol, dormitor și zona de luat masa conferă spațiilor mai multă profunzime și aduc un plus de lumină.

Ușa de hambar din stejarul uleiat din dormitorul matrimonial este un accent rustic ingenios și, de asemenea, economisește spațiul pe care l-ar ocupa o ușă batantă. Corpul de iluminat vintage este complimentat de alăturarea cu peretele placat cu panouri din lemn. Griurile ce se regăsesc în textile și mobilier sunt echilibrate cu detalii metalice din elementele de mobilier și decor.

Baia principală folosește aceeași paletă de culori, dar în texturi și materiale diferite. Nuanțele de maro sunt folosite pe un perete de accent, iluminat, finisat cu plăci ceramice asemănătoare oțelului-corten. Acestora li se alătură ceramica gri-piatră, vopsea și mobilier în nuanțe închise.

Singura cameră care aduce o pată de culoare este dormitorul copilului prin intermediul unui perete cu model decorativ finisat cu vopsea verde aprins.

Camera de zi cu o zonă mare de luat masa este lipsită de orice decor inutil, onorând lemnul prin plasarea în spațiu a compertimentării riflate, către o zonă astfel ascunsă - holul.

Una peste alta, liniile drepte și siluetele elegante ale stilului contemporan contrastează frumos cu designul interior de inspirație rustică.