ro | en
BT Stup

BT Stup

Autori: Brandon Lee, Magdalena Goga, Andreea Traistaru, Oana Varlan, Sorina Schedlinscky
Birou de proiectare: BL Studio Associates

Colaboratori:
Project manager: Mihaita Nistor
MEP: MC General Construct Engineering
Antreprenor general: BL Studio Associates
Beneficiar: Banca Transilvania
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

BL Studio Associates a dezvoltat proiectarea si executia Proiectului STUP, initiat de Banca Transilvania.
Provocarea a fost remodelarea și proiectarea spațiului, care acoperă o suprafață de 2500 mp, într-un mod care să răspundă cerințelor pieței antreprenoriale.
Obiectivul principal a fost crearea unui spațiu deschis dinamic, unde tinerii antreprenori să se poată documenta și schimba idei. Un loc în care au posibilitatea de a-și dezvolta propria afacere, cu servicii digitale la îndemână pentru activități financiare, formare și creșterea comunității de antreprenori.
Spatiul este dispus pe doua nivele, initial fara acces interior intre ele. Pentru a unifica cele două etaje, a fost creat un gol în placa de beton armat pentru a permite construirea unei scări interioare monumentale.
Acesta a fost conceput pentru a juca un rol multiplu, servind si ca spatiu de prezentare, fiind dotat cu un sistem audio/video ce poate fi configurat in functie de preferinte.
Dorind să construim o comunitate deschisă și transparentă, a fost necesar să creăm un spațiu mare și versatil, care să permită evenimente ocazionale cu circuit închis.
Parterul include recepția, zona de suport pentru servicii de afaceri, agenția bancară cu autoservire 24H, sala de ședințe, scara cu standuri, birouri de asistență back-office. De asemenea, a fost prevăzută o sală de podcasturi, pentru a promova serviciile oferite atât de Banca Transilvania, cât și de antreprenorii săi.
Etajul a fost configurat pentru a oferi o cafenea, săli multifuncționale dinamice pentru evenimente sau training, zonă de suport, săli de ședințe, birou call-center și birou pentru angajați.
Conceptul predominant este cel industrial, cu influente nordic-scandinave. Pereții despărțitori decorativi, realizați din materiale fonoabsorbante, au fost folosiți pentru a atenua ecoul și pentru a oferi intimitate birourilor fără a pierde conceptul de spațiu deschis, transparent.
Pentru separarea spatiilor individuale inchise s-a folosit compartimentarea cu panouri din sticla cu un nivel de izolare acustic ridicat.
Pentru a optimiza capacitatea spațiului, aceste partiții sunt detașabile, rezultând spații dinamice ușor de configurat.
Acesta încorporează echipamente audiovizuale de ultimă tehnologie, aplicații și dispozitive digitale care includ pereți video, ecrane de proiecție, monitoare mobile sau interactive, care acoperă toate funcțiile digitale necesare.
Simbioza soluțiilor arhitecturale și de design creează un echilibru între eficiența spațiului, funcționalitate și estetică.