ro | en
ANV_RO

ANV_RO

Autori: arh. Justin Baroncea

Colaboratori:
Barbu Mihai Flavius, Andrei Angelescu, Emanuel Birtea
Execuție: Atelier Set, Almalux Lighting, Workspace Studio
Beneficiar: Anvelope.Ro
Foto: Andrei Margulescu

Comentariul autorului

ANV_RO

Un proiect despre roboţi ascunşi după cor¬tine automatizate şi caroiaje metalice pe roţi, despre mecanisme şi obiecte mobi¬le care definesc trei spatii majore ale unui atelier de schimbat pneuri.
Reţele din oţel rectangular cu roţi de maşină şi blaturi gri în recepţia bleumarin a unei hale din Pipe¬ra. Cărucioare pe post de birouri (de lucru cu publi¬cul) şi fotolii în zona de aşteptare, separate cu cortine portocalii de atelierul cu rampe roşii şi roboţi (de cali¬brat, dejantat şi spălat roţi).
Pe culoarea de fond (bleumarin închis) a spaţiilor de la parter se suprapun accentele portocalii ale cortine-lor, fotoliilor şi gridurilor metalice: teatru de operaţi¬uni cu roţi sub blaturi (pentru deplasarea birourilor şi a căruciorului de recepţie) în zona publică şi cu roţi pe bancuri automatizate în atelierul de lucru.
Închideri soft pentru echipamente hard, corti¬ne portocalii între zona destinată publicului şi atelie¬rul maşinilor, spaţiu în care clientul devine spectator în teatrul de operaţiuni.
Dincolo de cortinele de catifea, rampe hidrau¬lice ridică maşini, şi braţe robotice le schimbă pneu¬rile; coregrafii mecanizate cu automobilele clienţilor. Zona de aşteptare — sală de teatru cu fotolii portoca¬lii — de unde clienţii urmăresc spectacolul maşinilor şi al maşinăriilor care se ocupă de pneuri; un fel de li-ving room închis pe jumătate din perimetru şi deschis către „vehiculul” parcat în recepţie.
Pastile de vopsea epoxidică portocalie marchează pe planul de calcare zonele de acces ale publicului şi ac-centuează conturul virtual al living roomului desti¬nat publicului. Butoaie metalice portocalii (în loc de chiuvete) se reflectă în sticla bleumarin care închide zona serviciilor.
La etaj cortine gri şi pereţi amovibili de sticlă. Închideri mobile care permit reconfigurarea perma¬nentă a spaţiului. Cortina gri se suprapune cu supra¬faţa vitrată dintre atelierul auto şi birourile de lu¬cru. Din nou teatru, dar fără acces public; teatrul de operaţiuni interne.
Pe plafonul etajului un singur accent de culoa¬re: unul dintre panourile fonoabsorbante. Pe plafonul parterului un singur accent de culoare: o jantă cu ban¬dă LED. Acustică şi iluminat portocaliu sau ce se mai aude despre roata din tavan din teatrul de cauciucuri.