ro | en
HEI & Rompetrol

HEI & Rompetrol

Autori: arh. Corvin Cristian, arh. Ana Mălăianu, arh. Șerban Roșca, arh. Petru Lăluț, arh. Vlad Hani
Birou de proiectare: Corvin Cristian Studio, Workroom Architecture

Colaboratori:
Structura: NID Proiect SRL
Instalații: COM-TID Engineering SRL
Iluminat: Greentek
Foto: Corvin Cristian

Comentariul autorului

Noul concept al stațiilor HEI și Rompetrol reprezintă o evoluție semnificativă în designul de retail și a benzinăriilor, disruptivă pentru piața locală, având o abordare inovativă, fără precedent, atât în modul de operare cât și în design. Atât designul exterior cât și cel interior se aseamănă mai mult cu designul de aeroport decât cu tipologia benzinăriilor omniprezentă de-a lungul autostrăzilor.

Exteriorul prezintă o consolă perimetrală sub forma unor aripi metalice de aproape 3 metri, cu rol de protecție pentru clienți, dar și pentru fațadele înalte de sticlă.

Interiorul abundă de materiale și texturi naturale: tavan din „lamele” furniruite cu lemn de frasin, terrazzo din piatră naturală, elemente masive de lemn, tonuri naturale subtile de verde. HEI are trei secțiuni principale: magazinul, cafeneaua și restaurantul. Mobilierul are colțuri rotunjite pentru a facilita fluxul sinuos al clienților. Paleta restrânsă transmite un sentiment de naturalitate și rafinament, creând o atmosferă sofisticată, contemporană și primitoare.

Lumina este concentrată, nu uniformă, permițând o atmosferă generală intimă mai potrivită pentru restaurant, cu accente punctuale. Liniile simple ale mobilierului încurajează o circulație fluidă între principalele puncte de interes.