ro | en
Amenajare sediu recepție și birou Work&Travel Club

Amenajare sediu recepție și birou Work&Travel Club

Autori: arh.int. Daniel Paraschiv, arh.int. Dan Adrian Ionescu
Birou de proiectare: Simplisim Studio

Colaboratori:
Mobilier: Signature Home
Execuție: ing.elect. Ionuț Dumitru
Finisaje speciale: Artab
Beneficiar: Work&Travel Club
Foto: Paul Constantin

Comentariul autorului

Localizat în Piața Universității, pe Bulevardul Elisabeta, Numărul 9, spațiul amenajat pentru Work&Travel Club se găsește la parterul imobilului, cu deschidere la circulația pietonală și măsoară 21 de metrii pătrați.
Dat fiind business-ul clientului și anume primirea, încheierea de contracte și eliberarea de vize pentru studenții care vor să călătorească/lucreze în SUA, cerința amenajării a fost acomodarea la birouri a personalului care se ocupă de documente și de ședere a studenților care vor să călătorească, pe perioada semnării actelor.
A fost abordat un design cu tematică de călătorie bazat pe brand image-ul W&TC: biroul care are aspectul unor aripi de avion, valizele de călatorie care au fost transformate în mobilier de ședere și placarea pereților cu scânduri executată în caplama, tipic hambarelor americane.
Esența tematicii de călătorie este dată de simularea pe tavan a steagului SUA realizat din stele iluminate cu LED alb/roșii/albastre, printate 3D și suspendate de pe tavan.
Spațiul este dublat vizual folosind placarea cu oglindă a întregului perete iar jocul este completat de iluminatul cu becuri cu filament decorativ, pus în operă de executant.
Accesul a fost conceput ca un portal de îmbarcare de aeroport iar parchetul original și placarea cu piatră au fost restaurate, dându-le un aspect întinerit.
Pentru a păstra tema conceptului, s-a optat pentru doi pereți tapetați care imită cărămida albă, peste care au fost așezate tablouri de tablă în diverse modele cu tematică americană.
Biroul a fost colantat cu logo-ul W&TC, iar pe oglindă este delimitat prin buline colantate un "vanity selfie wall" pentru studenții care vor să se pozeze.
Pentru intimitatea angajaților, s-a realizat o sablare colantată la nivelul privirii pe geamul exterior, cu logo-ul și head-ul W&TC.
Pentru a-și anunța prezență vizuală W&TC în zona Pieței Universității, iluminatul cu steluțe al tavanului și lumina ambientală a scafelor este aprinsă 24/7.