ro | en
Amenajare interioară birouri AECOM

Amenajare interioară birouri AECOM

Autori: arh. Ștefan Bianco, arh. Iulia Popescu, arh. Oana Cucoranu, arh. Tania Piceava
Birou de proiectare: Prographic Architecture Studio
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

Designul interior al birourilor Aecom a pornit, în primul rând, de la un layout funcțional pe care clientul l-a îndrăgit imediat. Suprafața de aproximativ 1400 mp a fost împărțită în mai multe zone deschise de lucru în care birourile au fost amplasate astfel încât se creează o a doua circulație perimetrala, către fațadă. Pe acest traseu sunt amplasate o serie de spații de lucru informale și soft seating, care beneficiază din plin de lumină naturală și vederea către zonele înverzite din jur. Majoritatea încăperilor de meeting și relaxare au fost distribuite central, ușor accesibile din open space.
Zona de recepție și waiting este generoasă și primitoare, fiind configurată și pentru adunări și evenimente interne. Recepția în sine vorbește despre valorile companiei prin formă și materialitate, iar zona din spatele ei este transformată într-un "perete display" pentru diverse proiecte de referință. Atmosfera se detașează apoi de ideea "corporate", spațiile comune sunt alcătuite mai mult către aspectul de living, respirând un aer informal.
Un element de branding tratat atipic sunt accentele de tapet colorat, abstractizat, care punctează fiecare sală de meeting cu harta unui oraș sediu Aecom.
Culorile și materialele folosite se încadrează într-o paletă caldă, elementul vegetal este și el prezent în diferite forme. Atmosfera generală s-a dorit calmă și liniștitoare, diferite nuanțe de gri, bej, ocru, verde, contribuie la o impresie de elegantă detașată, prietenoasă.