ro | en
Conversia și extinderea ansamblului Kretzulescu din Câmpulung Muscel

Conversia și extinderea ansamblului Kretzulescu din Câmpulung Muscel

Autori: Alexandra Pestrițu

Îndrumător: conf.dr.arh. Magdalena Stănculescu
Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”

Comentariul autorului

Proiectul de diplomă a pornit de la dorința de a crea un spațiu necesar și util pentru toți locuitorii orașului Câmpulung Muscel, reinterpretând arhitectura clădirilor uitate într-o manieră contemporană și având ca laitmotiv imaginea trecutului proiectată în viitor. Conceptul intervenției s-a bazat pe integrare, axialitate si conectivitate, readucerea la viață a simbolului pierdut al zonei prin regenerarea urbană și crearea unui nou nucleu cultural și educațional al orașului.
Plecând de la amintirile copilăriei, din locul în care imaginația proiectează în viitor cu sentimente sincere și gânduri juvenile, din orașul în care visele devin realitate și păstrează arhitectura tradițională, felul în care locuitorii pot privi spre trecut și se pot dezvolta în viitor este ghidată de aducerea față în față a noului si vechiului, printr-o revitalizare a monumentelor istorice uitate.
Proiectul propune readucerea la viață a fostului Ansamblu Kretzulescu, initial băi de terapie, prin conversia monumentului istoric în muzeu al memoriei locului și aducând tinerii acolo prin extinderea acestuia cu un centru educațional.



2023
Cercetare prin arhitectură
Diplome de arhitectură
Powered by: