ro | en
Nuba Chalet

Nuba Chalet

Autori: arh. Dragoș Epure, arh. Alexandru-Adrian Niculescu, arh. Ștefan-Cătălin Ivanov, arh. Elena-Adelina Podlovschi, arh. Gianina Toader, arh. Alexandru Marginean
Birou de proiectare: METROPOLIS

Colaboratori:
Structura: ing. Christof Krattiger (TehnicaS)
Execuție: ing. Christof Krattiger (TehnicaS)
Beneficiar: Isn Entertainment
Foto: Alexandru Niculescu, arh. Alexandru-Adrian Niculescu

Comentariul autorului

În lumea etereală a Nuba Chalet, o structură de tavan extraordinară prinde aripi și cucerește oaspeții cu designul său parametric. Confecționată din cilindri de alamă și împletită cu migală într-un plasă metalic delicat, această minune arhitecturală coboară cu grație, formând arcuri intricate tridimensionale care străbat spațiul. Interacțiunea dintre lumină și umbră aruncă pe pereți modele fascinante, creând o senzație de mișcare dinamică care răsune energia munților din jur.
Cilindrii de alamă, așezați meticulos într-o simfonie de forme geometrice, conferă spațiului o notă de sofisticare modernă. Nuanțele lor aurii reflectă lumina caldă a corpurilor de iluminat, sporind atmosfera fermecătoare. Pe măsură ce ochii urmăresc liniile și curbele acestei instalații extraordinare de tavan, nu poți să nu te minunezi de fuziunea magistrală dintre artă și arhitectură.
De la punctul focal central, structura se extinde cu grație către două piloni robusti, transformându-i în lucrări de artă captivante. Plasa metalică cascading se împletește în jurul pilonilor, accentuându-le soliditatea și creând un spectacol vizual care atrage oaspeții în vraja sa. Acești piloni transformați, împodobiți cu arcurile geometrice ale designului parametric, servesc drept ancoră care fixează frumusețea etereală a spațiului.
Stând sub această structură captivantă, simți o senzație de admirație și uimire. Interacțiunea elementelor metalice, iluminarea caldă și materialele naturale din jur evocă o armonie între etereal și pământesc. Este o mărturie a puterii designului de a ne transporta într-o lume în care imaginația și realitatea se întrepătrund cu fluiditate.
Nuba Chalet îmbrățișează spiritul inovației, împletind frumusețea naturii, farmecul elementelor mistice și ingeniozitatea designului arhitectural. Rezultatul este un spațiu care îi invită pe oaspeți să pornească într-o călătorie senzorială, în care fiecare detaliu a fost atent pus la punct pentru a crea o experiență de dining de neuitat în mijlocul splendorii Poiana Brașov.