ro | en
Platforma Wolff DJ Bar

Platforma Wolff DJ Bar

Autori: arh. Tudor Gheorghe
Birou de proiectare: Apio Studio

Colaboratori:
Constructor: Ortogonal Construct
Iluminat: ProfilistLED
Finisaje: Pazo, IR Colors, ConcreteArt
Foto: Sabin Prodan

Comentariul autorului

Platforma Wolff este cel mai nou local de noapte din București, care îmbină atât conceptul de club, cât și cel de bar.

Proiectul a fost foarte dificil, deoarece clădirea în sine datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Locația este o fabrică dezafectată care a prin acest proiect a fost readusă la viață. Intervenția a fost minimă atât la exterior, cât și la interior, pentru nu a compromite arhitectura originală a clădirii. Terasa exterioară a fost complet refăcută devenind între timp unul din cel mai populare si atractive locuri din București.

Conceptul a fost acela de a a pune în valoare arhitectura industrială a clădirii și de a o face atrăgătoare și incitantă pentru publicul tânăr.

Designul interior propus îmbină arhitectura și structura originală, cu elemente de design noi si finisaje neintruzive.

Obiectivul principal a fost acela de a induce o experiență senzorială unică. Utilizarea paletei de culori originale, a inoxului și a plantelor adaugă la identitatea generală ludică a barului și creează o atmosferă fresh. Culorile neutre gri ale podelei de microciment și a pereților din tencuială permit punerea în evidență a elementelor arhitecturale originale, precum tavanul arcuit din cărămizi. Iluminatul a fost abordat cu atenție, pentru a reda un sentiment de confort și căldură într-un spațiu industrial altfel rece, iar ferestrele mari cu vedere la curte creează o legătură între interior și exterior.

Abordând cu atenție moștenirea industrială a clădirii, acest proiect îmbină noul și vechiul printr-un concept simplu și unitar.