ro | en
Comun Cafe - City of Mara

Comun Cafe - City of Mara

Autori: arh. Stefan Pavaluta
Birou de proiectare: SC VINKLU XYZ SRL

Colaboratori:
Foto: Ovidiu Micsa (Admo Studio)
Project Manager: Alin Iriza
Mobilier bar: inizio Timisoara
Conf. Metalice: MetalcraftRO (Alex Deaconeasa)
Foto: Ovidiu Micsa (ADMO Studio)

Comentariul autorului

Partea a doua din povestea Comun continua intr-un loc nou din mai multe puncte de vedere.
Spatiul face parte dintr-o zona de parter cu functiune comerciala al unui ansamblu de locuinte colective recent finalizat - City of Mara, Timisoara. Orientarea catre curtea interioara, umbrita, ii ofera din start un caracter mai intim, familiar - buticul de la parter.
Comun 2 se completeaza cu o zona ampla de retail, alaturi de cafea, patiserie si panificatie. Toate aspectele temei de proiectare, de la punctul prin care se face accesul pana la dimensiunea zonei de retail joaca un rol important in morfologia finala a spatiului.
Interiorul are o forma regulata, aproape patrata, cu cateva elemente de structura, ce vor fi pastrate aparent si incluse in design. Fundalul devine o zona functionala ce inglobeaza grupul sanitar, o depozitre inchisa, o zona de preparare si zona de expunere panificatie.
Elementele specifice ale brandului sunt preluate si scalate pe nevoile actuale - structura metalica cu terminatii sferice devine suport pentru zona de retail si barul - masa comuna se desparte si devine o insula multifunctionala pentru specialitatile de cafea si patiserie.
Urmand atmosfera unui butic local, o singura masa rotunda isi construieste zona de sedere, opusa de cea de retail. Asadar interiorul se croieste prin elemente functionale: rafturi de retail, insula, masa comuna.
Intr-o dinamica interioara, augmentata de betonul aparent, tencuiala trasa, pardoseala de pluta si fundalul khaki-mustar, tavanul retroiluminat de barisol devine cheia de bolta care echilibreaza compozitia.