ro | en
La hambar restaurant

La hambar restaurant

Autori: arh. Andreea Vasilescu 4554
Birou de proiectare: Pam Pam Project

Colaboratori:
La Hambar
Beneficiar: Poiana Cailor, Singureni Manor
Tâmplărie exterioară și confecții metalice : Atelier Moldoveanu
Ușă acces principal : WhiteDesign
Mobilier : Atelier Arboritm, Intro Design
Finisaj pereți : Go4Natural, Alin Tataru
Iluminat : Luce Domotica
Piatră : Maer
Foto: Catalin Georgescu
Foto: Catalin Georgescu, Valentin Razvan

Comentariul autorului

La Hambar
Beneficiar: Poiana Cailor, Singureni Manor
Tâmplărie exterioară și confecții metalice : Atelier Moldoveanu
Ușă acces principal : WhiteDesign
Mobilier : Atelier Arboritm, Intro Design
Finisaj pereți : Go4Natural, Alin Tataru
Iluminat : Luce Domotica
Piatră : Maer
Fotografie : Catalin Georgescu

Moderație și simplitate
Hambar, spațiul unde de obicei se strâng cele necesare agriculturii, grădinăritului, vechituri și în general ce ține de viața la țară.
În situația noastră este vorba de reconversia unei părți dintr-un grajd de cai în restaurant de fine dining.
Este foarte tentant și lipsit de necesitate în același timp să gândești mult și complicat când de fapt soluțiile cele mai simple sunt și cele mai bune, așa cum este o roșie crescută la soare doar cu pământ bun, sănătos și un îngrășământ natural.
Rețeta a fost foarte simpla și a constat în a folosi materiale cât mai simple, puține, naturale și specifice traiului simplu de la țară : teracota, oțel, var, calcar, orz etc.
Picioarele mesei de bar aduc aminte de baloții de fân strânși pentru iarnă, mesele de stejar atent lucrate și cu delicatețe se împrietenesc cu designul nordic de la Carl Hansen, tabureții mesei din zona de vinuri ne duc cu gândul la tirbușoane, iar granitul mesei de bar și chef`s table ne inspiră un început de furtuna.
Replica unei fațade de hambar cu obloanele ridicate pentru primirea oaspeților, ascunde în spatele ei bucătăria unde chef-ul și ajutoarele sale caută moderația și simplitatea in amestecul ingredientelor din grădină. Am optat să separăm total zona de preparare bar pentru a nu aduce zgomotul ei caracteristic în spațiul restaurantului.
Lemnul folosit este în întregime recuperat de la demolări, curățat cu mare grijă și folosit cu toate “imperfecțiunile” sale perfecte, oferind un fundal cald și primitor pentru ca restul elementelor să se desfășoare în armonie.
Ferestrele mari lasă să pătrundă lumina caldă a pădurii de stejari roșii din spatele hambarului, pe când iluminatul artificial își face simțita prezența intr-un mod subtil.
Șemineul devine locul ideilor și al căldurii în anotimpurile reci.