ro | en
Nostalgia with a twist

Nostalgia with a twist

Autori: arh. Gabriel-Andrei Alexoiu, arh. Alexandra-Cristiana Comănici, arh. Bianca-Maria Păun
Birou de proiectare: Conic Design Studio S.R.L.

Colaboratori:
Execuție: DECO DAYS ROMANIA
Beneficiar: DECO DAYS ROMANIA
Foto: Deco Days, Arhivă personală

Comentariul autorului

Standul expozițional „Nostalgia with a Twist” a reprezentat o trecere în revistă a întregului târg, prin folosirea obiectelor de design comercializate de expozanții târgului. Prin amenajarea propusă în concurs ne-am dorit ca vizitatorii să poată percepe un spațiu fizic, real, realizat doar cu finisaje și obiecte din cadrul târgului.
Punctul de plecare în creionarea designului a fost alegerea unui scenariu de utilizare a spațiului și realizarea unui portret al preferințelor publicului actual. Am luat în calcul deschiderea publicului pentru obiecte de design atemporale, care ne pot transpune în trecut, dar care nu ne distanțează de momentul prezent. Iar de aici am tras concluzia ca sufrageria ideală ar fi un spațiu Art-Deco cu tușe contemporane.
Stilul Art-Deco este recunoscut pentru utilizarea formelor și modelelor geometrice, lucru integrat în decorul prezentat în primul rând prin selecția obiectele de mobilier.
Stilul Art-Deco prezintă adesea culori strălucitoare și bogate, cum ar fi roșu, negru, auriu, argintiu și turcoaz. În această propunere, schema de culori roșu și bleumarin creează un contrast izbitor cu detaliile albe și accentele aurii.
Materialele și finisajele adaugă o notă de eleganță și rafinament, transpunându-ne într-un context boem. Am urmărit curentul artistic prezentat atât din punct de vedere al cromaticii, cat și prin materialele utilizate, cum ar fi marmura, sticla neagră semi-opacă, oglinzi și detaliile aurii.
Tușele contemporane sunt inspirate din curentul Modern Maximalist și urmăresc personalizarea spațiului prin obiecte și accente care nuanțează locuirea in funcție de personalitatea utilizatorului.
Din aceste tușe menționăm scaunul Spun, care oferă o modalitate de utilizare atipică, utilizarea lămpii Kabuki care reinterpretează sticla de cristal într-un mod contemporan, dar și vopsirea incompletă a peretelui fundal într-o culoare accent, amintind de tabloul "Pătrat roșu" al lui Malevici și utilizarea a multiple obiecte de decor care urmăresc personalizarea spațiului.