ro | en
Metamorfoza urbană - Navigarea în labirintul schimbării

Metamorfoza urbană - Navigarea în labirintul schimbării

Autori: arh. Iuliana Georgiana Damir, Corina Boboc Giorgescu
Birou de proiectare: Iuliana Damir Studio

Colaboratori: Echipa Archyfest

Comentariul autorului

Archyfest, festivalul ce scoate arhitectură în stradă, este evenimentul în care echipa se adună pentru a crea un al treilea proiect împreună ce își propune revitalizarea țesutului urban într-un mod interdisciplinar, prin intermediul esarfei albastre. Așadar, proiectul “Urban Metamorphosis: Navigating the Labyrinth of Change” redefinește turnul Universitățîi de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din centrul Bucureștiului, transformându-l într-un atractor, vizibil din mai multe străzi și stabilindu-l drept landmark-ul definitoriu al festivalului.
Instalația arhitecturală "Urban Metamorphosis: Navigating the Labyrinth of Change" îi invită pe vizitatori să se imerseze în relația dinamică dintre București și locuitorii săi. Ea provoacă percepțiile preconcepute, stimulează dialogul și încurajează un angajament colectiv pentru progres și dezvoltare. Această instalație arhitecturală demonstrează reziliența atât a mediului construit, cât și a locuitorilor. Se prezintă metaforic faptul că schimbarea este singură constantă, servind drept manifest pentru vizitatori îmbrățișarea inevitabilă a schimbării și invită la o participare activă către modelarea viitorului orașului lor.
Instalația se desfășoară în fața privitorului că o alegorie vizuală, cu benzi de material textil care țes un labirint vertical - o călătorie inițiatică simbolică care reflectă atât dezvoltarea personală, cât și cea a societății. Această ascensiune, deși rareori liniară, este plină de întorsături neașteptate, provocări și viziuni introspective. Fiecare întâlnire în labirint semnifică o etapă distinctă în dezvoltarea personală, paralel cu transformarea continuă a Bucureștiului însuși.
"Urban Metamorphosis: Navigating the Labyrinth of Change" este mai mult decât o simplă instalație; este o experiență transformatoare care încarnează esența schimbării și progresului.