ro | en
Forest House

Forest House

Autori: Brandon Lee, arh. Sorina Schedlinscky, arh. Karina Georgescu
Birou de proiectare: BL Studio Associates

Colaboratori:
Structura: ing. Mircea Neacsu (INCONA)
Consultant: ACMS - GC
Beneficiar: Client privat

Comentariul autorului

Forest House: Fuziunea Arhitecturii cu Natura
În inima pădurii Corbeanca, intr-un peisaj pitoresc în apropierea Bucureștiului, un concept arhitectural a prins contur. În acest loc, înconjurat de pădure, o parte din acest miracol natural a fost păstrat cu grijă pentru proiectul casei unui designer de modă și a familiei sale. Această context oferă o oportunitate de a coexista armonios cu peisajul înconjurător, creând o construcție care se leagă cu ușurință de mediul natural.
Din dorinta de a profita pe deplin de locație, Forest House a fost concepută pentru a interacționa cu mediul exterior. Arhitectura casei este o manifestare a acestei viziuni, prezentând o fațadă deschisă și expansivă care formează un "C", în centrul căruia se află inima design-ului – doi arbori de mesteacăn. Casa se dezvoltă în jurul acestor arbori, asigurându-se că fiecare cameră beneficiază de cel puțin două sau trei orientări cardinale, oferind ventilație și lumină naturală din belșug.
Una dintre caracteristicile distinctive ale design-ului este utilizarea consolelor mari la etajul întâi, reducând amprenta la sol și minimizând extinderea parterului în teren. Călătoria începe odată ce ai acces la casă trecând sub consola etajului intai. Plecând de la fațada principală, treci pe o platformă de lemn, care ocoleste casa, insotita pe ambele laturi de o oglinda de apa inegala, astfel incat accesul se realizeaza prin lateral. Elementul de apă joacă un rol dublu, îmbunătățind nu doar estetica, ci și ajutând la răcirea aerului în zilele călduroase de vară.
Parterul poate fi, de asemenea, accesat din curtea interioară, datorită pantei naturale a terenului care coboară de la parter la nivelul subsolului. Acest detaliu asigură atât iluminare naturală, cât și ventilație pentru subsol. Atriumul central, se dezvolta pe trei nivele si acționează ca inima casei, punând accentul pe verticalitatea spațiului.
În plus față de casa principală, alte două structuri temporrare, tip container, integrate cu ușurință în design – o sală de sport și un pavilion de evenimente, ambele meticulos realizate pentru a-și minimiza amprenta în teren. Aceste structuri continuă tema aleilor interconectate.
Exteriorul este finisat cu profile orizontale din tablă gri inchis, lemn de stejar (un omagiu adus pădurii) și piatră naturală, integrându-se ingenios cu proportina si dispunerea zonelor vitrate. Peretii glisanti din sticlă cu cadre metalice subțiri asigura acces facil la zonele exterioare și o continuare fluida a spatiului interior.
Forest House este mai mult decât o locuință; este o celebrare a legăturii dintre arhitectură și lumea naturală, un loc în care mediul construit și natura coexistă într-o armonie perfectă.
Acesta casa raspunde nevoilor unei familii de patru persoane, si a personalului. Zona de zi dispune de o gamă variată de facilități, inclusiv o cameră de cinema, o cramă, un salon pentru fumători, o cameră de zi spațioasă cu inaltime pe 2 niveluri, un birou, o bucătărie deschisa și mai multe terase.
Zona de noapte găzduiește patru dormitoare spațioase, fiecare cu baia proprie și trei dressing-uri, pentru a satisface pasiunea familiei pentru design vestimentar.
Design-ul integrează, de asemenea, următoarele functiuni conexe: spalatoria, două dormitoare suplimentare pentru personal, spații tehnice și depozitarea.
Forest House este o mărturie a conexiunii dintre arhitectură și natură. Conceptul casei a fost gandit astfel incat sa reflecte frumusețea lumii naturale în mediul construit. Spatii interioare sunt deschise prin suprafete vitrate mari care oferă vederi impresionante în toate direcțiile, în timp ce primesc lumină naturală din belșug. Fuziunea perfectă a spațiilor interioare și exterioare creează un tot armonios.