ro | en
Casa cu dor

Casa cu dor

Autori: arh. Izabela Adelinne Tudorache
Birou de proiectare: PRAG Studio

Colaboratori:
Structura: ing. Andrei Badiu
Instalații: ing. Mihai Terzi
Beneficiar: Chiriac Mihai și Chiriac Elena

Comentariul autorului

Fericirea nu se măsoară în câte lucruri avem ci în momente frumoase și relații autentice. Acest proiect s-a format din dorul unei vieți simple ca atunci când eram copii și nu aveam nevoie de prea multe ca să fim fericiți, și din încercarea de a o redescoperi și de a crea un sanctuar departe de haosul cotidian. Și tocmai pentru că este situat într-un oraș aglomerat și agitat, aduce prin contrast un spațiu de viață firesc și funcțional, confortabil, natural și liniștit.
În acest sens am propus o locuință care să combine materiale organice cu forme geometrice simple, cu spații interioare de dimensiuni reduse dar deschise, aerisite și luminoase. Materialele folosite la exterior vin în completarea contrastului între mediul orașului și mediul retras al familiei, iar paleta de culori interioară este neutră și caldă cu inserții și detalii care să reflecte atmosfera unei vieți simple, fără artificii și fără elemente inutile.
Pentru familia Chiriac proiectul a fost mai mult decât o simplă construcție; a fost o călătorie înapoi la rădăcini, la valorile autentice și la plăcerile simple ale vieții. Fiecare colț al casei îi invită să se relaxeze, să se reconecteze cu ei înșiși și cu natura și să se bucure de momentele petrecute împreună. În această locuință simplitatea se traduce tocmai prin reîntoarcerea la esențial și regăsirea fericirii în mici detalii.