ro | en
Weave Screen
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura amenajărilor interioare / design de obiect”

Weave Screen

Autori: arh. Stefan Pavaluta
Birou de proiectare: vinklu

Colaboratori:
Beneficiar: Epretext
Execuție: Radu Abraham
Foto: Stefan Pavaluta
Foto: Stefan Pavaluta

Comentariul autorului

Al doilea prototip al paravanului „Weave”, produs in 2018, își rafinează principiile de bază și împinge către o piesă finală, rafinată, de sine stătătoare. Rezultatul este un obiect care evocă profunzime și detalii. Cred că primul aspect vizibil este că încearcă să nu aparțină niciunui gen sau perioadă – poate fi privit ca un obiect „actual” sau poate fi produs acum 20 de ani. Materialele au fost aceleași, procesul a fost același.
Designul este mai mult un proces condus de intentii, decât de alegeri subiective. Miezul ecranului a evoluat de la o impletitura artizanala de rogojina la un rattan dens, prefabricate in role. Componentele din lemn au fost legate natural și, de asemenea, pot sta singure. Fiecare îmbinare este realizată cu intenția de a introduce o anumita dinamica estetica si vizuala paravanului ce ajuta la o mai buna integrare in spatii deja personalizate.
Durabilitatea este, de asemenea, un aspect important în design. Fiecare piesă implica o persoană, astfel încât obiectul final să le poarte energia catre clientul final.
Nu în ultimul rând, experiența utilizatorului este procesată pe diferite straturi - în primul rând, neted, finisat, prin prezența lemnului și continuând spre o suprafață mai tactilă reprezentată cu miezul de ratan și articulata cu detalii vizibile în balamalele din alamă și insertiile de lemn.