ro | en
Locuință MK

Locuință MK

Autori: arh. Diana Miulescu
Birou de proiectare: La nuc design

Comentariul autorului

Acest proiect constă în amenajarea unei zone din parterul unei locuințe individuale care conține living room, dining room și bucătărie. Locuința este situată în comuna Balotești, județul Ilfov, într-un cartier rezidențial nou construit.
Beneficiarii și-au dorit un stil contemporan cu influențe de stil industrial.
Am propus utilizarea microcimentului pentru tavan și am coborât cu el pe pereți până la nivelul grinzilor pentru un efect industrial și în același timp de mascare al grinzilor. Acest microciment se regăsește în toată zona deschisă a parterului, în bucătărie, living, dining și hol, fiind astfel un element unificator pentru toate spațiile. Trecerea în bucătărie este marcată de compartimentarea vitrată cu cadre metalice, potrivit stilului industrial. Am introdus accente de lemn pentru a încălzi atmosfera spațiului.
Mobilierul este alcătuit din metal și lemn. Riflajul este un element care se regăsește în toate spațiile. Biblioteca din spatele canapelei are o parte de riflaj care glisează și formează un decor schimbător. La bucătărie, peretele unei debara imbrăcat în riflaj, maschează discret o ușă filomuro. Culorile pastelate alese pentru canapea și scaune completează spațiul și creează o atmosferă călduroasă și primitoare.
Am utilizat corpuri de iluminat care să avantajeze fiecare spațiu. În bucătărie am ales, pentru iluminatul general, spoturi pe șină care se pot direcționa. Deasupra mesei de mic dejun și deasupra mesei de dining este câte o lustră suspendată care creează o lumină ambientală plăcută. Pe tavanul living-ului și al holului am propus spoturi aplicate.



2023
Arhitectură de portofoliu
Amenajări de interior
Powered by: