ro | en
Locuința G.RF

Locuința G.RF

Autori: arh. Andreea Iulia TURBATU, arh. Andrei BRINZUCA
Birou de proiectare: Zenit Design SRL

Comentariul autorului

Locuința G.RF este o locuinta cu 2 dormitoare, care subliniază pasiunea pentru artă și multifuncționalitate. Sistemele de ventilație și încălzire în pardoseală transformă casa într-o soluție ideală pentru cei care își doresc să îmbine utilul cu plăcutul. Mobilierul este făcut pe comandă, în conformitate cu personalitatea beneficiarilor. Paleta cromatică include nuanțe vibrante de lemn, verde, gri, negru, alb și galben.

Zona open space prezintă living, spațiu de dining și bucătărie - complimentate de culorile predominante ale locuinței. Canapeaua generoasă și locul de la geam au fost integrate special pentru a facilita momentele relaxante. Aici te poți retrage pentru a citi o carte bună sau a viziona serialul pe care l-ai amânat mereu din cauza programului încărcat. Scafele de lumină cu benzi led asigură o vizibilitate excelentă și o atmosferă cozy. Trecerea către living se face prin intermediul unui riflaj delicat.

Bucătăria prezintă o insulă cu trei locuri, ideală pentru a servi masa sau a petrece timp alături de cei dragi. Tot aici se află și o cămară spațioasă pentru depozitarea ustensilelor de gătit sau a borcanelor cu bunătăți.

Holul de la intrare oferă o primă impresie despre eficiența unui proiect bine executat. Are o consolă foarte practică pentru a depozita cheile, geanta sau alte obiecte personale. Prezintă și o zonă de dressing și o băncuță pentru încălțat.

Dormitorul matrimonial este un mix de confort și personalizare. Patul este 200 x 200 și integrează ladă pentru depozitare. Alăturarea de gri, muștar și bronz, dar și benzile led din tavan evidențiază un cadru restrâns, intim și familiar. La intrarea în dormitor se află dressing, dar și un loc amenajat special pentru pisici.

Următoarea zonă prezentata, este baia matrimonială. În cazul locuinței G. RF, spațiul dedicat relaxării și îngrijirii personale prezintă duș walk-in și cadă freestanding. De asemenea, există două lavoare pentru ambii parteneri, dar și un spațiu ascuns, dar ușor de accesat, pentru litiera pisicii. Jocurile de lumini accentuează designul creat de mixul gri/lemn. WC-ul este prevăzut cu duș pentru igiena intimă și plante decorative, care împrospătează aerul și implicit întreaga estetică.

Baia comună are un perete accentuat cu tapet, care te duce cu gândul liniștea vacanțelor petrecute în inima naturii. Spațiile pentru depozitare sunt multifuncționale, iar cada oferă un aspect modern.

Dormitorul pentru oaspeți este un exemplu clar că orice idee se poate materializa. Lângă fereastră a fost amplasat un birou generos pentru cei care lucrează de acasă. Zona de dormit este separată prin prezența riflajelor. Patul spațios este încastrat în dulap, iar luminile ambientale completează cu succes atmosfera familiară.

Dormitorul copilului este amenajat Montessori, ceea ce încurajează dezvoltarea armonioasă a personalității copilului. Metoda Montessori este centrată pe importanța mișcărilor libere și activitatea independentă a celui mic. Așadar, totul este la vedere. Patul tip căsuță este la nivelul solului, ceea ce permite urcarea și coborârea cu ușurință. Același principiu a fost aplicat și în cazul spațiilor pentru depozitarea hainelor și jucăriilor. Există și o zonă pentru desenat, unde cel mic își poate lăsa imaginația să lucreze și să pătrundă în lumea fantastică a personajelor de poveste. Centrul camerei a fost lăsat liber pentru joacă. Accentele de verde, galben și ocru garantează un design echilibrat, dar și un somn odihnitor, esențial în procesul de creștere.



2023
Arhitectură de portofoliu
Amenajări de interior
Powered by: