ro | en
Winebar
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectură de portofoliu / amenajări de interior”

Winebar

Autori: arh. Gabriel-Andrei Alexoiu, arh. Alexandra-Cristiana Comănici, arh. Bianca-Maria Păun
Birou de proiectare: Conic Design Studio S.R.L.
Foto: Arhivă personală

Comentariul autorului

Proiectul barului de vinuri amplasat în via din Dealul Mare a luat naștere în jurul a două elemente definitorii, containerul ca structură de bază și o serie de decorațiuni vechi sculptate în lemn.
Containerul a fost modificat astfel încât spațiul să corespundă nevoilor actuale.
În ceea ce privește elementele din lemn, detaliile sculptate reprezintă simboluri tradiționale folosite în trecut în zona ușilor și porților de acces ale caselor, făcând legătura dintre spațiul interior si exterior prin simbolistica acestora.
Astfel, poziționarea stâlpului format din aceste elemente nu putea fi alta decât pe limita, dintre locul în care se degustă vinul și locul în care vița rodește. Piesele din lemn maschează stâlpul structural al containerului și par să plutească în bariera fină creată de zona vitrata.
Folosirea oglinzii pe tavan amplifică prezența stâlpului și, de asemenea, amplifică volumul spațiului, făcând mai evidentă relația dintre interior și exterior.
Pentru ca vinul să fie depozitat dar și expus publicului, a fost propus un panou din lemn și cuie metalice prelucrate manual, care oferă flexibilitate de expunere.



2023
Arhitectură de portofoliu
Amenajări de interior
Powered by: