ro | en
  • Premiul secțiunii „Amenajări de interior”

Restaurantul Edo Garden

București, România
Autori: arh. Dan Enache, arh. Călin Radu, arh. Anca Ene / LAMA ARHITECTURA
Colaboratori: confectii lemn: Daniel Nica

Comentariul autorului

Restaurantul și Gradina de vară se desfașoară în incinta unei case interbelice, readucând în actualitate gradina de vară specifică perioadei (interbelice) și reinterpretând într-o manieră contemporană, tema restaurantului cu specific asiatic, mai precis specific culturii japoneze. 1. Restaurantul:Atmosfera generală este una voit austeră, în acord cu specificul culturii japoneze, atât din punct de vedere formal, dar și al materialelor folosite. Pereții au fost îmbracați cu scânduri de brad ars (tehnica traditională japoneză: shou sugi ban) iar pentru plafon s-au folosit aceleași scânduri lăsate natur. 2. Gradina de vară:Plecând de la geometria curții existente, s-a generat un spațiu clar demarcat, central și introvertit (cultura japoneză), o mare banchetă acoperită ce se retrage perimetral de la limita de proprietate, lasând în spatele ei neatins contextul gasit, foarte aleator și interesant. Centrul curții este ocupat de un bazin cu crapi japonezi (crapi koi), marginit de o tejghea perimetrală cu rol de parapet/bar/loc de observație a peștilor. Acesta devine centrul de interes, focus al grădinii. Tehnica lemnului ars (shou sugi ban) o regasim și aici, la exterior.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Amenajări de interior